Sår behandling med laser

Når det oppstår et sår, starter det en lang rekke prosesser ved hjelp av kroppens eget signalsystem. Ved hjelp av kjemiske meldinger fra blant annet vekstfaktorer og cytokiner vet kroppen når såret er leget, og de tilhelende aktivitetene skal opphøre. Likevel oppstår det kroniske sår som ikke vil gro. Det kan være mange årsaker til dette, blant annet diabetes, immunsvikt, oksygenmangel i huden, inflammatoriske sykdommer, sykdom i lungene, hjerte- og karsykdommer med flere.

Kroniske sår er svært smertefulle, og i tillegg kan det kjennes ut som om det stikker kraftig i såret og det kan dannes nekrose i såret. Svart nekrose er et uttrykk for at vev er tørket ut og er omdannet til nekrose, som følge av uttørking og/eller reduksjon i blodforsyningen. Ved begrenset blodtilførsel er nekrosen som oftest gul.

Sårtilheling deles inn i tre faser: inflammasjonsfasen (rengjøringsfasen), profilerasjonsfasen (nydannelsesfasen) og modningsfasen. Laserbehandling vil hjelpe kroppen gjennom disse prosessene på en enkel måte, uten at det er nødvendig å fjerne eventuelle nekroser i såret.
Det første som skjer i et kronisk sår, er at det danner seg en beskyttende hinne over såret, slik at det ikke lenger kan komme inn nye bakterier til såret. Både gul og svart nekrose kan sees under den beskyttende hinnen. Dette skal ikke fjernes. Makrofagene styrer nå prosessen og produserer en lang rekke stoffer som deltar i sårtilheling. Betennelsen/bakteriene som er i såret og forårsaker smertene og stikkene, vil bli fraktet ut via sårkanten mellom den gule hinnen og huden.

Dette kan man se:

  • At det blir mye væske som kommer ut via sårkantene. Den kan lukte ille, men behøver ikke å gjøre det. Det er viktig å bruke bandasje med stor oppsugingsevne, og om nødvendig bytte denne flere ganger om dagen. Såret kan rengjøres under rennende vann eller forsiktig med rent vann, før det påføres en antibakteriell krem, og bandasjen settes på. Etter at makrofagene er ferdig med rengjøringsfasen kan man se:
  • Veksten av nye blodårer som danner et nettverk og fører til en nydannet sirkulasjon i selve såret, slik at nødvendige næringsstoffer med mer kan bli transportert frem. Slik kan såret gro.
  • Den nye huden (epitelvevet) dannes fra friskt vev i sårkantene og fra rester av hårsekker, talgkjertler og svettekjertler. Dette fører til at såret lukkes.
  • Om nødvendig kan antibiotoka benyttes.

    Noen ganger kan det være nødvendig med en kombinasjon av CO2 laser og biologisk laser. Med andre ord en kombinasjon av CO2 laser, biologisk laser og informasjon om sårstell.

Priser sårbehandling

Pris pr. behandling kr. 750,- pr. time

750,-

Handlevogn
Handlevognen er tom

Produktene du legger i handlekurven vil synes her.