RYNKEBEHANDLING MED BOTOX

Botulinum også kjent som Botox er best kjent for å behandle rynker, men brukes også i medisinsk behandling. Botoxen får anspente muskler i ansiktet til å slappe av, og du vil få en glattere hud. I tillegg til kosmetisk behandling brukes Botox til behandling av migrene, svettebehandling og visse former for øyesykdommer.

Før behandlingen

Før behandlingen vi legen foreta en konsultasjon hvor man kartlegger ønsket behandling. Pasienten vil så få påført bedøvelseskrem på området som skal behandles, dette er for å gjøre behandlingen mer komfortabel. Området vil bli renset for å unngå infeksjoner.

Hva behandles med Botox

Kosmetisk:

 • Panne
 • Sinnarynker
 • Rundt munn og øyne
 • Nese

Medisinsk:

 • Migrene
 • Overdreven svette fra hender, armhuler eller lignende
 • Muskelsmerter

Svette behandling

En del mennesker plages av sjenerende eller kraftig produksjon av svette (Hyperhidrose) . Botox injeksjoner har vist seg å redusere plagene. Varighet og effekt er forskjellig fra person til person, og avhenger av flere faktorer bla. hormoner, alder mm.

Typisk injeksjon steder:

 • Hender
 • Føtter
 • Begge armhuller 

Tanngnisning

Vi anbefaler først undersøkelse og diagnose hos erfaren tannlege. Tanngnissing (Bruxisme) oppleves ofte under søvn eller anspente situasjoner. Det trenges fra 1 til flere behandlinger med noen måneders intervall.

Behandlingen

Etter at området er bedøvet vil legen sprøyte små doser med Botox inn i musklene under huden. Behandlingen tar ca 10-15 minutter å gjennomføre. Pasienten kan føle små stikk under behandlingen, som for enkelte kan det føles noe ubehagelig. For å redusere denne følelsen bedøver vi området.

Etter behandlingen

Etter behandlingen er det viktig å unngå hard fysisk aktivitet. Man skal også unngå å bøye seg i 5-6 timer etter behandlingen da Botoxen kan forflytte seg.

Resultater

Du kan observere at huden glattes ut og rynkene blir mindre synlige. Botox lammer bare de spesifikke musklene som er blitt behandlet med riktig injeksjonsteknikk. Det er dine dynamiske eller muskelavhengige rynker som blir påvirket. Botox hjelper ikke mot de statiske rynkene som er skapt av sollys eller alder. Laserbehandling kan gi bedre resultater mot denne typen rynker.

De endelige resultatene er ofte synlige etter 3-7 dager, men det kan gå 2-3 uker før du kan se full effekt av behandlingen. Effekten av Botox varer i 3-4 måneder og innsprøytingene må gjentas flere ganger i året. Den rynkefrie effekten har også en tendens til å vare lenger dersom du får flere behandlinger, dette er fordi musklene blir tynnere av inaktivitet.

Det er svært vanskelig å forutse nøyaktig hvordan behandlingen vil fungere på hver enkelt pasient. Bivirkninger og sideeffekter etter Botulinum toxin er uvanlige. Av og til kan pasienter som har fått Botox i pannen oppleve at øyelokkene og øyebrynene henger litt ned. Dette går bort når effekten av Botoxen avtar, tilstanden varer altså like lenge som den ønskede effekten. Dobbeltsyn og uklart syn opptrer i sjeldne tilfeller, hvis dette inntreffer bør du kontakte lege.

Bivirkninger

 • Den vanligste bivirkningen er blåmerker eller hevelse i området som behandles.
 • Tilfeldig hodeverk etter behandlingen.
 • Ved en sjelden anledning kan legemidlet spre seg og bedøve andre muskler. Dette kan føre til slappe øyelokk eller asymmetri i ansiktet.
 • Ettersom effekten av botox er forskjellig er også bivirkningene forskjellige.
 • Alle bivirkningene er midlertidig og vil gi seg etter et par uker.

Sprøyteskrekk

Mange lider av sprøyteskrekk og vegrer seg for å utføre behandlinger på grunn av dette. Våre leger har lang erfaring med pasienter med sprøyteskrekk og har hjulpet mange mennesker ikke bare med utseendet, men også med skrekken. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål til hvordan vi kan hjelpe deg.

Priser Rynkebehandling

Konsultasjon (trekkes fra prisen ved behandling)

500,-

Injeksjoner med botulinum toxin, pr. område

2500,-

Injeksjoner med botulinum toxin, pr ekstra område

1500,-

Svettebehandling begge hender 

4500,-

Svettebehandling begge føtter

4500,-

Svettebehandling begge armhuller

4500,-

Behandling av tanngnissning (1 sprøyte på hver side)

3000,-

Handlevogn
Handlevognen er tom

Produktene du legger i handlekurven vil synes her.